Alternativ till plast

4 alternativ till plast

Byt plast mot nedbrytbara alternativ – visa moder jord var skåpet ska stå

Alternativen till plast är många och absolut nödvändiga. Produkter som är baserade på plast bryts aldrig ner, utan de blir kvar i naturen för all framtid. Plast är som en evighetsmaskin av förstörelse, plast fyller våra hav som osynliga mikroplaster och dödar allt i sin väg. En framtid med 51 biljoner mikroplaster i haven, and counting, kan bli nänsklighetens kollaps. På riktigt.

Istället för att köpa produkter i plast, välj ett nedbrytbart alternativ baserat på majs, hampa, bambu eller liknande. De är alla nedbrytbara vilket innebär att de blir ett med naturen efter bara ett par månader. Sätter du ner handtaget på en bambutandborste i marken bryts den ner till vatten, koldioxid, mineraler och väte med hjälp av bakterier och mikroorganismer.

Ett material som är 100% nedbrytbart lämnar inga rester av sig utan går tillbaka och blir ett med jordens naturliga kretslopp. Var en del av lösningen och använd nedbrytbara produkter.

Andra bra alternativ är glas och rostfritt stål, de har en otroligt lång livslängd och går också utmärkt att återvinna.

Bambu istället för plast

Bambu

Bambu är ett av de mest hållbara, snabbast växande och miljövänliga material som går att få tag på. Bambu ersätter plast med bravur i såväl tandborstar, strumpor som skålar till barnen. Kika gärna på vår egna bambutandborste, ett utmärkt exempel på ett nedbrytbart alternativ till plast.

Rostfritt stål

Rostfritt stål är ett tufft material som är enkelt att rengöra. Detta material lämpar sig ypperligt för matlådor, vattenflaskor och andra olika typer av förvaring. Håller för evigt och är en fröjd att vila ögonen på.

Rostfritt stål istället för plast
Glas istället för plast

Glas

Glas är hållbart, billigt, enkelt att rengöra och går att återvinna i all oändlighet. Glas är en riktig pärla i framförallt köket och älskar att vara både matlåda, syltburk och så mycket mer.

Majs

Många känner inte till majsbaserad plast som redan finns i en mängd produkter. Vad sägs om vanliga plastpåsar till soporna, hundpåsar, fryspåsar eller plackers i majs?

Majs istället för plast

Två sidor med otroligt många hållbara alternativ är Lapland Eco Store och Jordklok, kika gärna in dom!