nedbrytbart istället för plast är framtiden

Vad är egentligen något som är nedbrytbart?

Något som är nedbrytbart kommer med hjälp av mikroorganismer eller bakterier brytas ner till vatten, koldioxid, väte eller mineraler, och bli ett med jorden.

Ett 100% nedbrytbart material lämnar inga rester efter sig utan återgår till jordens naturliga kretslopp.

Bambu istället för plast - ett otroligt mycket mer miljövänligt alternativ!

Saker gjorda i plast bryts aldrig ner och förmultnar. De enda som händer är att de blir mindre plastbitar. Bambu däremot.. Den blir ett med naturen efter 4 månader, är naturligt antibakteriell, odlas med fördel ekologiskt och ett av världens starkaste material.
nedbrytbart istället för plast är nutiden

Nedbrytbart är nutiden. Sälj miljövänliga produkter med ditt lag, förening eller klass. När ni ändå ska sälja.. Gör stor skillnad, på ett enkelt sätt.

Börja sälja nedbrytbara produkter
nedbrytbart odjur - valen
nedbrytbart odjur - krabba
nedbrytbart odjur - firren
hummer är livet

Våra bästa tips

Det finns en uppsjö av produkter i plast som enkelt kan bytas ut mot ett mycket bättre material. De allra bästa produkterna, ur en miljösynpunkt, är rostfritt stål, glas, bambu och majs. Läs gärna mer om just dessa produkterna i vår bloggpost som heter 4 alternativ till plast eller läs våra bästa tips på hur du kan plastbanta.

För den som vill läsa ännu mer har vi skrivit artiklar om plast i våra hav och bambun med dess ljuvliga egenskaper. Följ oss gärna på sociala medier där vi skriver om allt mellan himmel och jord.

Vad är något som är nedbrytbart

Vill du grotta ner dig  i artiklar och nyheter kring nedbrytbara alternativ? Då finns det mängder med sidor att läsa, och konton på Instagram att följa.

Våra favoritsidor:

Tips på konton på Insta att följa: