Tips för en lyckad försäljning!

Tips behöver alla. Även om ekologiska och miljövänliga produkter ligger helt rätt i tiden och att alla borstar sina tänder så kan det ändå vara klurigt. Våra produkter är lättsålda men om du aldrig sålt något tidigare är det inte så lätt. Till er har vi tagit fram denna sida med tips och trix för att göra försäljningen enklare.

Presentera syfte och produkt på ett bra sätt

Planera i förväg hur du ska presentera produkterna för dina kunder. En bra öppningsfras är att berätta vad ni ska göra med er förtjänst, att ni ska iväg på en klassresa eller spela en fotbollscup till exempel.

Det är även bra att nämna att alla produkter som ni säljer är ekologiska och nedbrytbara. En tandborste i bambu är bättre för miljön än en i plast.

Planera din försäljning

15 paket kan fördelas så här (se slide längre ner):
· 6 paket: Föräldrar, föräldrars arbetsplatser & sociala medier
· 5 paket: Tjocka släkten
· 4 paket: Grannar & vänner

Detta ger dig en försäljning på 15 paket, och du har bidragit med 1.125kr till din grupp. Är ni 25 personer i gruppen som alla säljer lika mycket har ni tjänat 28.125kr. Lyckas ni sälja det dubbla, ja då har ni fått ihop 56.250kr. Inte illa!

Tänk ut vem du kan sälja till och hur många paket dessa kan tänkas köpa. Kanske har du många grannar, är en influencer eller bara väldigt social? Oavsett så är vi övertygade att alla kan sälja 15 paket.

Föräldrar

2 paket

Mor/farföräldrar

2 paket

Släkt

3 paket

Grannar

4 paket

Föräldrars arbetsplats

2 paket

Sociala medier

2 paket

Nå ut till kunder genom sociala medier

Använd ditt sociala nätverk för att nå ut till så många som möjligt. Lägg ut en text om varför du gör denna försäljning och länka gärna till vår hemsida så dom kan se våra produkter. Detta är ett enkelt sätt för att nå fler kunder.

Tips - Besök dina grannar

Knacka dörr i ditt bostadsområde, vilket är ett väldigt effektivt sätt att sälja på. Börja i närheten och vidga ditt säljområde efterhand.

Tips - Sätt upp tydliga säljmål

Sätt ett mål på hur mycket pengar din grupp vill tjäna, ela upp försäljningen mellan er. Ta hjälp av pengasnurran nedan för att räkna ut hur många paket varje person måste sälja för att nå ert mål.

Tips - Föräldrars arbetsplats

Skicka med en beställningslista med dina föräldrar som de kan lägga i fikarummet, och därifrån hjälpa till genom att sälja till sina kollegor.

Hur mycket behöver ni sälja?0.00SEK

Ovan ser ni gruppens förtjänst (exklusive bonus för försäljning & rekrytering).

Ingen tid att spilla.

Om ni behöver komma in i rätt stämning slår vi ett slag för att kolla in vår kanal på Youtube och slänga ett öga på vår instruktionsfilm.

Klicka hem ett infopaket

Behöver ni få mer tips?

Om ni behöver komma in i rätt stämning slår vi ett slag för att kolla in vår kanal på Youtube och slänga ett öga på vår instruktionsfilm.

Ta mig till Youtube